woensdag 20 april 2011

Mooi weer

Het is al een tijdje zulk mooi weer, dat ik bijna niet achter de pc zit. Bloggen komt er dus ook niet zo van, maar in de tuin aanrommelen des te meer. Zo langzamerhand begint alles leuk op te komen:

Bietjes, pluksla, uien, blonde en rode krulsla, radijsjes, spitskool, sugarsnaps en de aardbeien doen het al heel aardig, en zelfs de pastinaken lijken het goed te gaan doen. Had ik verteld dat ik die tussen natte tissues in een plastic zakje had laten voorkiemen? De gekiemde plantjes heb ik met een vierkantje papier uitgeknipt en in de aarde gelegd, en nu zijn het al kleine plantjes. Neemt veel minder ruimte in dan zaaien in potjes!
 In de kleine bak gaat het ook aardig, die is al haast volgeplant: bloemkool, broccoli, snijbiet, bietjes (geel en rood), spinazie en knoflook. Ohja, en kohlrabi, die vergeet ik steeds. Het is ook de eerste keer dat ik die gezaaid heb, en eerlijk gezegd heb ik in m'n hele leven nog nooit een kohlrabi gekocht.... ik hoop dus maar dat we ze lekker vinden, als ze straks volgroeid zijn. De kleine bak ziet er zo uit, al mooi groen he!:


De aardappels doen het ook leuk in de plastic bakken, ik heb ze afgelopen weekend voor de tweede keer alweer opgehoogd. Achter de kippenren heb ik stokslabonen gezaaid (nog niets te zien, maar het is ook nog erg vroeg), met ertussenin knolraapjes en andijvie. De andijvie heb ik onder cloches gezet, om ze enige bescherming tegen slakken te bieden. Tot nog toe (ik klop het af!) lijkt het te werken. Misschien helpt het ook dat de kippen regelmatig door de tuin scharrelen en hier en daar wat slakken opeten, dat kan natuurlijk ook.
Met de kipjes gaat het ook goed; ze leggen braaf elke dag een eitje, en tegenwoordig doen ze dat gelukkig alledrie binnen in het hok. Ik hoef me dus niet meer in allerlei bochten te wringen om ze onder uit de ren te rapen. Als we 's middags thuis komen staan de dames ons luid tokkend op te wachten, dan mogen ze eruit! Ze scharrelen dan in de groenwal naast ons huis, heel gezellig. En mijn tuin blijft zo ook een beetje behouden, da's meegenomen. :)

De kruidentuin van vorig jaar ga ik niet in ere herstellen, daar kwamen zo ontzettend veel slakken op af, dat was gewoon niet leuk meer. Bijna alle kruiden zijn opgegeten voordat ik er zelf aan toe kwam. Dit jaar heb ik dus gezaaid in terra cotta potten, die zet ik bij elkaar op de oude (half verrotte) tuinbank naast de achterdeur. Lekker dichtbij, en van de grond af. Kijken of dat wel werkt. Tot nu toe gaat het in elk geval goed (haha).
Tot slot nog een fotootje van de dames in hun dagelijkse zandbad (wat zijn het toch achterlijke dieren ... maar wel grappig):

Geen opmerkingen:

Een reactie posten