maandag 8 augustus 2011

Bah

Wat een raar weer is het toch steeds, dan weer benauwd en warm, dan weer stromende regen... tussen de buien door kan ik af en toe snel wat doen in de tuin, maar veel gebeurt er niet. Althans, niet in de groentetuin. Snoeien van laurierstruiken en onkruid tussen tegels uithalen lukt nog wel, in kleine stukjes per keer.
En tussendoor steeds de rode tomaatjes plukken en opeten lukt ook. Even zien, heb ik verder nog wat gedaan? Ik heb het groentetuin-gedeelte iets verbreed (vooral veel vrouwenmantel gerooid), zodat ik in het najaar de kleine bak wat kan verplaatsen, en er eentje naast kan zetten. Want ik heb besloten eerst nog maar eventjes op de wachtlijst te blijven staan voor een volkstuin, tot ik daar wat meer tijd voor heb.
uien hangen te drogen


De schuur opgeruimd, en erachter gekomen dat er lekkerij was, en erger: zwam op de lekkende plank!
Eerst maar op het dak geklommen, en daar bleek een hele flap van het dakleer gescheurd en opengewaaid te zijn. Die heb ik dus maar weer teruggevouwen, en er nieuwe shingles overheen gespijkerd. Nu het hout een tijdje laten drogen, en dan behandelen tegen de zwam. Hopelijk was ik dan nog op tijd...
boontjes

Ik heb de spitskooltjes geoogst, want anders gingen de slakken dat doen :), die eten we ergens deze week. (De spitskool dan, niet de slakken, hoewel dat ook schijnt te kunnen...) Daarnaast veel sla uit de tuin gegeten, uien geoogst, ongeveer de helft van de aardappels is geoogst en inmiddels op. De boontjes beginnen mooi te klimmen nu, tenminste die planten die zo slim waren om niet het kippenhok in te groeien.
Ik heb zowaar 1 (ja, een) vrouwelijke pompoenbloem gehad tot nu toe en die heb ik voor de zekerheid maar zelf bevrucht met een kwastje... en nu groeit er een klein kuri-pompoentje aan. Hij is zo'n 10 cm in doorsnee nu, dus ongeveer op de helft. Hij is niet helemaal scherp op de foto, maar je krijgt een idee :) Voor de duidelijkheid: het is dat gele ding. En even verderop in de plant zit ook al een vrouwelijke bloem, zodra die opengaat pak ik de kwast er weer bij... Wordt het misschien toch nog wat, met die pompoen-oogst.
eindelijk een pompoentje!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten