woensdag 16 november 2011

nog meer houtsnippers en een reuze-ei

Afgelopen weekend is het, geheel volgens plan, gelukt om het hoofdpad af te maken. We kunnen dus nu met schone voeten helemaal tot achterin de tuin lopen, is het niet geweldig? :) Ik had nog een hele stapel snippers opgehaald, omdat ik bang was niet genoeg te hebben, maar dat bleek mee te vallen. Er bleef nog genoeg over om een begin te maken met het "terras" , de ruimte tussen de bessenstruiken en de composthoop waar we straks een zitje willen creeren. Ik had zondag niet zoveel tijd meer, maar vanmorgen ben ik nog snel even naar de tuin gereden met een paar enorme kartonnen dozen, die als onderlaag dienst moeten gaan doen. De dozen heb ik uitelkaar gevouwen en op de grond gelegd, en daar weer een dikke laag snippers over uitgespreid. Het karton zorgt dat er geen licht bij het onderliggende gras komt, wat daardoor hopelijk doodgaat. In de loop van de tijd lost het karton vanzelf op, dus hartstikke milieuvriendelijk. We hebben dus nu al een stuk van zo'n zes vierkante meter wat -als het goed is- onkruidvrij blijft. Hier een plaatje van hoe het er nu uitziet:

Het stukje gras aan de rechterkant moet nog  bedekt worden, maar daar zit om de een of andere reden een hele diepe kuil, die moet eerst even goed dichtgemaakt worden. En het stukje voor de composthoop langs moet ook nog, en dan zijn we eerst wel klaar denk ik. Van de week nog maar een keer wat zakken snippers ophalen, dan kunnen we verder wanneer we er zin in hebben.
En daarna wil ik nog graag het slootje een beetje opkalefateren, hoog gras weghalen, enorme varens die erin staan uitscheppen, en bovenaan wat versteviging aanbrengen. Maar da's misschien meer een klusje voor het voorjaar. Ik vond het vanmorgen knap koud namelijk!

Een van de kippen had trouwens weer een reuze-ei gelegd zondag, je vraagt je af hoe ze 't voor elkaar krijgt. 100 gram weegt 'ie... de andere eitjes zijn "slechts" 75 gram, zeg maar XL-eieren in de winkel. Geen gezicht toch, zo'n groot ei? Zaterdag hadden we in een melige bui al eens uitgerekend hoeveel eieren de kippen al voor ons gelegd hebben sinds we ze hebben: tot en met vandaag zijn dat er 704...veel he!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten