zondag 15 maart 2015

Traag

Ik heb het gevoel dat ik helemaal niet op gang kom, dit jaar. Niet alleen met bloggen, maar ook met zaaien. Als ik naar m'n zaai-data van voorgaande jaren kijk, loop ik echt enorm achter. Maar dan kijk ik naar de zaaikalenders, en dan valt het gelukkig allemaal wel weer mee.

Peultje!
De peultjes en sugarsnaps zijn inmiddels opnieuw gezaaid, de snaps iets later dan de peultjes omdat er eerst nieuw zaad moest komen. De eerste peultjes komen inmiddels al boven kijken, alsnog mooi op tijd.
Verder heb ik de brassica's, slaplantjes en een paar kruiden die ik eerder in de pluggboxen had gezaaid inmiddels opgepot, die staan met z'n allen in de kas bij te komen van het oppotgeweld (valt nogal mee met die pluggen, de wortels worden vrijwel niet verstoord :)), en nog even door te groeien tot de grond nog iets verder is opgewarmd. Want na die paar mooie dagen is het nu weer akelig koud... Niks aan.

De vrijgekomen pluggboxen zijn afgelopen woensdag meteen opnieuw gevuld, dit keer met tomaten en nog meer kruiden. Ik heb de volgende tomaten gezaaid:

6 Roma's
2 Kecskemet Jubileum
4 Rouge d'Iraq
3 Tomatito de Jalapa
4 Jaune Flammee
3 Matina
4 Lambada
3 Dikkertje Dap
4 Coeur de boeuf
3 Marmande
4 Bloody Butcher
3 Amisch Cherry

De andere box zit vol kruiden en wat bloemen: Koriander, Dille, Majoraan, Bonekruid, Basilicum en Cosmos. De derde box zit nog vol met spinazieplantjes die bijna groot genoeg zijn om direct buiten uitgeplant te worden. Met behulp van  een tunneltje zou ik daar dan redelijk vroeg van moeten kunnen oogsten... Ik ben benieuwd, want spinazie is tot nu toe nog niet een van mijn beste teelten. En ook al leer je elk seizoen weer bij, je hebt maar een beperkt aantal pogingen per jaar om te oefenen he!

Tuinbonen

De tuinbonen zijn intussen uitgeplant, ruim een half bed kon ik met de plantjes vullen. De rest van het bed heb ik ingezaaid met nog meer tuinbonen, die dan wat later klaar zullenzijn. Tunneltje erover, en groeien maar. Ik ben blij dat er weer wat groens in staat, want hoe keurig de tuin er ook bij ligt, al die zwarte bedden zijn toch maar saai hoor.
Ik kan niet wachten tot alles weer volstaat met groentjes.

Verder heb ik al wel twee rijtjes spinazie en wortel buiten ingezaaid, maar daar staat nog niet veel van boven. De worteltjes staan onder een golfplaatje, dus die zijn wat beschutter.

In het zaaibed (vierkante-meter-bak) heb ik ook nog wat sla en brassica's gezaaid trouwens, die komen denk ik binnenkort ook op. En de uitjes zijn al geplant. Nu ik het zo allemaal opsom, valt het ook eigenlijk wel mee, met die achterstand.


3 opmerkingen:

  1. Ja lekker bezig! Ik baal dat op onze tuin nog niet geploegd is, dat gaat collectief, daarna mag je pas aan de gang, de tuinen zijn nog te nat om te ploegen....ggrr. Wil ook zo graag beginnen dus maar veel voorzaaien..... leuke tomaten heb je! vooral die dikkertje dap. groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
  2. maart = zaaimaand. Ik heb er ook een blogje aan gewijd: http://moestuin-leonie.blogspot.nl/2015/03/maart-zaaimaand.html

    BeantwoordenVerwijderen