woensdag 19 juni 2013

Raar weer

Zo is het nog amper lente-weer, en zo sta je met 30 graden in de tuin te zweten, en vallen de gieters water niet aan te slepen... wat hebben we toch een vreemd weer de laatste jaren. Maar goed, we zullen het ermee moeten doen.

wie het eerste bij de sla is...
Intussen gaat de strijd tegen de slakken onverminderd voort, laatst op een vochtige avond heb ik haast een hele emmer vol slakken geraapt en vernietigd, en ik moet zeggen, het maakt verschil. Voor de achterblijvers heb ik nog wat blauwe korrels onder de heg achtergelaten, en het lijkt of het merendeel van mijn laatste zaaisel boontjes nu de stokken gaat halen... En ik heb nog een aantal potten met boontjes in de kas staan die eventueel ook de grond in kunnen, dus ik heb goeie hoop op een bonenoogst, dit jaar.
Ik heb zelfs een paar sugarsnaps, van de vier plantjes die ik thuis in de sfg had gezet, daar doen ze 't goed. Op de tuin houden een paar plantjes dapper stand, maar ik weet niet of dat nog wat gaat worden. Ik reken nergens op, dus dan valt het altijd mee.

in elk geval 2 sugarsnaps dit jaar :)
Nu met het plotselinge warme weer gaan de bladgroenten ineens heel hard, met als gevolg dat ik vanmorgen een tas vol spinazie en een tas vol andijvie heb meegenomen... zonde om alles te laten doorschieten. Raad eens wat wij eten de komende dagen?
De sla zag er nog mooi uit, die haal ik morgen of overmorgen wel op, veel later moet het niet worden.

De komkommers en tomaten beginnen ook eindelijk een beetje bij te komen van de kou, en ook de courgettes en pompoenen beginnen wat body te krijgen. Nou maar hopen dat ze straks niet een terugslag krijgen als het weer afkoelt.

mooi vooruitzicht!
Het kleinfruit begint ook te komen, elke dag zijn er wel een paar aardbeitjes te snoepen, en de aalbessen beginnen hier en daar een blosje te krijgen. De kruisbessenstruiken zitten mooi vol, die zijn goed bijgekomen van de verjongingssnoei vorig jaar! Ik denk wel dat hier ook nog even een netje overheen moet, want meestal hebben de vogels precies door wanneer de bessen lekker zijn, en voor je het weet zijn ze dan op. Ik gun de vogels best wat, maar liever andersom: eerst zelf oogsten, en een deel voor de vogels laten hangen. Overigens heb ik niet het idee dat de vogels op het complex wat tekort komen... De frambozenstruiken in de achtertuin zitten ook harstikke vol vruchten, al zal het nog wel even duren voordat ze rijp zijn. En de blauwe bessen die ik afgelopende winter verplaatst heb, doen het ook goed, gelukkig. Dan vond ik nog wel even spannend, omdat het eigenlijk niet de goede tijd was om te verplanten. Maar ja, als ik ze in de kippenren had laten staan, had ik nooit een bes meer gezien natuurlijk.

En verder bloeit er hier en daar nog wat, het een al, het ander pas:


aardappel Prior
tuinboon stereo 3*wit

Geen opmerkingen:

Een reactie posten