maandag 26 april 2010

wie wat onthoudt, weet wat.

Toen we hier nog niet zo lang woonden, en ik nog niet helemaal wist wat ik met de tuin ging doen heb ik hier en daar tussen de andere planten wat kruiden geplant. tijm (die de boel volledig overnam), roosmarijn, bieslook, dropplant, enzovoorts. En zoals dat gaat, de ene plant overleeft, en de andere niet. De tijm was wat al te opdringerig, die heb ik op een gegeven moment weer uitgeschept en weggegeven. De dropplant die 60 cm hoog zou worden bleek wel anderhalve meter te halen op de plaats waar ik hem had gezet, dus die heeft ook het veld moeten ruimen. Was een beetje te hoog voor voor in de border. Anyway, deze plant hoort volgens mij ook bij de kruiden die ik ooit in dit perk geplant heb, maar doordat ie is gaan wandelen weet ik niet meer precies wat het is. En hij staat nu werkelijk overal... Het moet dus wel haast een munt-achtige zijn, gezien z'n enorme expansiedrang. Maar de munt-familie is zo groot...Afijn, hier een fotootje: wie kan me vertellen wat dit precies is? Wie het weet mag een heleboel stekjes komen uitsteken :)
(zelf  gok ik op ordinaire pepermunt, maar ik weet het gewoon niet zeker...)

2 opmerkingen:

  1. Als je een blaadje tussen je vinger wrijft en je ruikt munt, dan heb je inderdaad een pepermunt plantje. En als ik zo zie, is dat inderdaad het geval. Het is een heel mooi plantje, maar wel net onkruid, het komt overal op.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb gewoon een heel veld ervan staan! En ik denk inderdaad dat het pepermunt is. Al zit er ook een zweem citroenachtig in de geur...

    BeantwoordenVerwijderen