woensdag 28 april 2010

Eerste oogst!

Een hele schaal vol verse sla, en verser dan dit kun je het echt niet krijgen! En het mooiste is, je ziet niet eens dat er wat weg is uit de tuin...

Het was vandaag weer zulk heerlijk weer dat ik even dacht dat het al zomer was. Dus ik heb de stoute schoenen aangetrokken en heb m'n paprikaplanten geplant. Ze werden al best groot (ik zag ook paprika-planten in het tuincentrum waar ik was om een paar nieuwe cloches te halen, en die waren kleiner dan de mijne...en een stuk duurder ook :)), dus ik dacht, ze kunnen wel in de tuin. Dan dek ik ze voorlopig 's nachts nog wel af. Met die nieuwe plastic cloches dus.
Hele handige dingetjes, met een ontluchtingsschuifje bovenop zodat je plantjes niet stikken bij warm weer. Per drie verpakt, dus het plaatje met de naam van de fabrikant en de streepjescode hadden ze best gewoon tussen twee cloches in kunnen stoppen. Maar nee, het was blijkbaar heel belangrijk dat dat papiertje op de juiste plaats zat, want ze hebben bij Nortene heel veel hele sterke lijm gebruikt om het vast te plakken. Dus heb ik nu twee cloches in de tuin staan, de derde ligt al enkele uren in een bak water. Het etiket was na een half uurtje al volledig opgelost, nu de lijm nog. Ik kan me zo vreselijk ergeren aan dat soort dingen!
En natuurlijk kan die cloche ook wel met lijmsporen in de tuin, maar dat vind ik dan weer geen gezicht. Dan had ik ook wel gewoon een colafles door kunnen knippen. Ik wil gewoon mooie, heldere, doorzichtige cloches. Zonder lijm. Zoals deze. 

1 opmerking:

  1. Wij hebben ook al salade uit eigen tuin gegeten, en die zag er net zo uit als die van jou! :)

    BeantwoordenVerwijderen