zaterdag 16 juni 2012

Happy pigs

Vrolijke varkens
Vanmiddag waren we toevallig in de buurt, dus zijn we even gaan kijken hoe het met "ons" varken was. Over een week of tien worden ze geslacht, en we waren wel benieuwd hoe groot ze intussen geworden waren. Nou, best groot dus :), heel wat anders dan toen we ze begin dit jaar  zagen. Ik vond ze trouwens niets minder schattig dan toen... Ze zagen er gezond en tevreden uit, je kunt duidelijk zien dat ze het naar hun zin hebben daar. Ik weet zeker dat je dat terugziet in de kwaliteit van het vlees, straks.
Ziet er toch uit alsof er over de opstelling is nagedacht? :)
Toen we aan kwamen rijden, gingen de varkens net een potje voetballen, dat was wel grappig om te zien. Het ging er af en toe ruig aan toe, maar ze gingen in elk geval met meer enthousiasme op de bal af dan ons nationale elftal tijdens de laatste twee wedstrijden :) Het nederlands elftal houdt de grasmat wel mooier, dat dan weer wel.

Aan het voetballen
Intussen ben ik hard aan het nadenken hoe ik het varken verdeeld wil hebben, en of ik de kop erbij wil (ik wil graag balkenbrij maken, en dat "hoort" oorspronkelijk van kopvlees) of niet (de familie vindt het wat eng, eten wat je aankijkt) en wat ik met de andere minder voor de hand liggende onderdelen kan doen... Dus voor de meelezers die hier ervaring mee hebben: tips zijn welkom!

3 opmerkingen:

 1. Dus je hebt een "leasevarken". Mooie varkens en hun gedrag is zo leuk...
  Interessant om de ontwikkeling van je moestuin te volgen. En, zoals ik op mijn blog al in antwoord op je reactie schreef: heel origineel die stokknop-lieveheersbeestjes van je profielfoto. Hartelijke groet, Zem.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. hahaha geweldige foto's en leuk dat je dat zo doet, ik heb dat jaren geleden ook gedaan via een kennis, dan kreeg ik ook een half varken en dat was al schoongemaakt enzo door de slager.Van de kop werd door de slager zult gemaakt en dat kreeg je dus al als zult erbij.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ja, "mijn" slager verdeelt het varken ook in mooie stukjes voor me, alleen moet ik wel aangeven welke stukjes ik wil...bijvoorbeeld de haas kan maar één keer gebruikt worden, of haaskarbonades, of een varkenshaas.
   Van alles wat ik niet wil nemen, wordt worst gemaakt, en daar kan ik er dan een aantal van bij krijgen. Maar ik wil eigenlijk wel graag balkenbrij maken...

   Verwijderen