zondag 24 juni 2012

Nat, natter, natst.

Wanneer begint de zomer nou eens een keertje? Het is buiten maar 13 graden, de wind is kil, en het regent al sinds ik vanmorgen ben opgestaan (en daarvoor ook al een tijdje geloof ik). En niet zo'n beetje ook! Niets aan, zulk weer. De kippen zitten ofwel zielig nat te zijn onder de picknickbank, ofwel voor het raam beschuldigend naar binnen te kijken...De musjes zitten intussen met z'n veertigen ofzo in het kippenhok, maar het is zo nat dat de kat er niet eens achteraan gaat. Die ligt op de mat door het kattenluikje naar buiten te kijken. Als je de deur opendoet, kijkt ze je aan alsof je niet wijs bent, maar ze verroert geen vin...Affijn. Omdat het in de kas niet regent, en we daar niet zo heel vaak water geven (om zodoende de planten aan te moedigen diep te wortelen), ben ik toch maar even snel die kant op gereden toen het even wat minder hard regende. Het stond er netjes bij, in de kas. En het ruikt er zo lekker! Er is haast niets wat zo lekker ruikt als tomatenplanten, vind ik.
Een aantal tomaten begon om te vallen, dus die heb ik aangebonden, en ze hebben allemaal weer een plens water gekregen. Toen snel een rondje door de tuin gedaan, en weer op naar huis. De rest van de middag wordt met een filmpje op de bank doorgebracht, denk ik.Waarschijnlijk mede door de vele regen van de laatste week zijn de broccoli's lekker opgeschoten, dat wordt dus oogsten deze week! Ook de bloemkolen beginnen erop te lijken, mooie hagelwitte kropjes zitten erin. Die mogen nog even doorgroeien, maar het zal niet lang meer duren. Een van de planten heeft een afwijkend kooltje gemaakt, lichtgroen, zoals de romanesco zeg maar, en wat onsamenhangend, met dichtere en minder dichte stukken... Geen idee hoe we daaraan komen, maar in elk geval mag die de komende week ook de pan in, voordat hij doorschiet.

1 opmerking:

  1. Ja, het is hier ook snert weer. Letterlijk en figuurlijk. We kunnen wel weer aan de erwtensoep.
    Heerlijk zo´n kas hè, afgelopen week de eerste komkommers geplukt. De (vele) kerstomaatjes zijn nog niet goed, maar er zitten al wel tomaatjes aan. Leuk voor de jongetjes(kleinkinderen).
    Fijne week,
    Janneke

    BeantwoordenVerwijderen