dinsdag 12 juni 2012

Rotslakken

Vanavond even op de tuin wezen kijken of er niets was weggewaaid (die wind blijft maar blazen...), en om langs de hele haag weer een portie slakkenkorrels te strooien. Het is echt vreselijk met die beesten, de pompoenplanten verdwijnen gewoon, alsof ze er nooit hebben gestaan! Maar, we houden stug vol... ik stop wel weer nieuwe pompoenzaadjes in de grond...

Het was echt al een behoorlijke plant... :(
Verder wat basilicum in de kas geplant, als gezelschap voor de tomaten. Die doen het wel lekker geloof ik, hier en daar verschijnen al wat bloemetjes. Aan een van de paprika's zag ik zelfs al een vruchtje! Nou ben ik bang dat ik die er misschien uit moet plukken, omdat de plant anders niet meer verder groeit, maar ik vind het toch leuk om te zien. In elk geval hebben de planten het dan naar hun zin in de kas toch? Ik zie het maar als een goed teken.

Zoete puntpaprika
Alles wat recent gezaaid is, begint ook boven te komen. Ik heb wel het idee dat vooral de sla-zaadjes wat verwaaid zijn door de harde wind, want in tegenstelling tot de brassica's, die in keurige rijtjes opkomen, lijken de slakiempjes op willekeurige plekken boven te komen. Nouja, ze zijn toch wel te herkennen. In het wortelgroente-bed krijgen de pastinaken intussen al de eerste echte blaadjes.

Pastinaak
En de tuinbonen, die ik zondag nog uitgebreid onderzocht heb, zitten ineens vol peulen! Ik zweer je dat ik zondag nog niets noemenswaardigs gezien heb, en ik heb echt goed gekeken... Dat heb ik met alle peulvruchten; de ene dag zie je nog niets, en de volgende dag hangen ze ineens vol! Het lijkt wel toverij... Of mijn ogen gaan hard achteruit, dat kan natuurlijk ook. Gaat dat bij jullie ook zo? (die bonen dan he, niet je ogen :))

Tuinboon Aquadulce
Verder vanavond lekker raapjes gegeten, in blokjes gesneden, kort gekookt, en daarna gegratineerd met creme fraiche en kaas... heerlijk! Zo langzamerhand eten we haast dagelijks al wel wat uit de tuin, en dat wordt de komende tijd alleen maar meer.

2 opmerkingen:

  1. Ja de sugarsnaps zijn heerlijk, jammer van die slakken, dat ze alles weg eten. Bij mij is er weer geen een snijboon opgekomen, helemaal niks. De spekbonen gaan nu wel de hoogte in, leuk dat we nu echt kunnen gaan oogsten.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heb je een poeltje/vijvertje bij je tuin? Ik was deze week bij iemand op de tuin die heel veel kikkertjes had. Ze had geen last van slakken of minimaal!

    BeantwoordenVerwijderen