woensdag 10 april 2013

Goed plantweer

Vandaag een drukke dag, vooral met niet-tuin-dingen, maar tussendoor ben ik toch ook nog even snel op de moestuin geweest om de sugarsnaps en een paar andijvies te planten. Gisteravond en vannacht heeft het wat geregend, en ook vandaag valt er hier en daar nog wat. Dat gecombineerd met bedekt weer en een temperatuur van rond de tien graden maakt het mooi plantweer. 

De sugarsnaps stonden alweer een tijdje af te harden, en het werd hoog tijd dat ze de wijde wereld gingen verkennen. Ik heb ze in groepjes van vier geplant op de hoeken van een teepee van bonenstokken. Aangezien de malse jonge plantjes waarschijnlijk een net te grote verleiding zijn voor de duiven, heb ik er ook nog maar een ingewikkelde netconstructie omheen gebouwd, dat was nog even puzzelen, tussen de stokken door. Maar het is (enigszins) gelukt. Zie ze daar eens mooi staan... ik vind erwtengroen echt een van de mooiste kleuren groen in de tuin.

sugarsnaps geplant
Nou dacht ik, dat door de lang aanhoudende kou, de slakken ook nog wel even zouden wegblijven. Nou, dat bleek direct wishful thinking te zijn, want ik zag er alweer twee die vrolijk van m'n pastinaken-groen zaten te smikkelen. Snel nog een rondje door de rest van de tuin gespeurd, maar meer kon ik er nog niet ontdekken. Gelukkig.
slakken bij pastinaak-groen

3 opmerkingen:

  1. Getverderrie wat een grote slakken, zo houd je niks over in je moestuin...wij hebben zelden met huisjes, altijd naaktslakken.
    Mijn sugarsnaps gaan komende week ook uitgeplant worden....

    groetjes weer....

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Die slakken zijn er weer snel bij dit jaar ;)

    BeantwoordenVerwijderen