donderdag 6 maart 2014

Zoete aardappel

Wat is 'ie mooi he! Ben benieuwd of het dit jaar gaat lukken met de zoete aardappels. So far, so good...

8 opmerkingen:

 1. Wat doe je hier mee?? Nooit gezien. Ga je het groen gebruiken of wat is je bedoeling hier van? Je maakt me wel nieuwsgierig!!

  Groetjes Thea

  Doortjes-Moestuin

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Thea, als de uitlopers nog wat groter zijn, draai ik ze af en moeten de stekjes zelf wortels gaan maken in een bakje water. Als ze dan goed beworteld zijn, en het is warm genoeg, dan kunnen ze de grond in. En als het meezit, en we krijgen een goede zomer, dan zou ik na ca 100 dagen zoete aardappels kunnen oogsten... Twee jaar terug ook al eens geprobeerd, maar toen kon ik pas heel laat uitplanten, dus geen oogst. En vorig jaar had ik een aardappel waarvan geen enkel oog uitliep, dus had ik niet eens plantjes... Uiteindelijk hoop ik een keer te oogsten :)

   Verwijderen
 2. Ja leuk experiment, ben ook erg benieuwd!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi! Had je nog niet verteld dat je er weer eentje had staan! Ik heb zelf ook nog een paar zoete aardappels liggen, kan het ook weleens proberen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als je nu nog begint, red je het waarschijnlijk niet, Marlous! Het duurt namelijk heel lang voordat ze daadwerkelijk uit gaan lopen, en ze groeien ook niet heel snel. Ik begin altijd al direct in januari... Als ik genoeg stekjes heb, kun je er wel een paar van mij krijgen straks :)

   Verwijderen
 4. Hoi Mirjam,

  Kun je al iets melden over jouw zoete aardappelen? Ben benieuwd....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi quesjer! Nou, de planten doen het mooi, maar ik weet nog niet hoe het onder de grond is gegaan... Ben zelf ook heel nieuwsgierig, dus binnenkort ga ik er wel alvast eentje opgraven. Dan schrijf ik er natuurlijk ook een blogje over. Ze moeten bij de eerste nachtvorst eruit, dus de meeste planten laat ik nog even staan.

   Verwijderen