vrijdag 28 maart 2014

Opgepot

Vandaag mooi weer, dus tijd om wat potjes schoon te maken en daar tomaten in te zetten. Ze werden wat te groot voor de pluggbox namelijk, en rommelen met potgrond doe ik het liefst buiten. Na een uurtje werk staan alle goeie plantjes nu in een potje. Het wordt intussen wel heel vol onder de lampen, de paprika's zijn al verhuisd naar een zonnig raam om ruimte te maken.

De opkomst per soort verschilde wel aardig, de San Marzano's waarvan ik eerder zei dat het zaad dit jaar op moest? Opkomst nul... maar het was te proberen natuurlijk. Van de resistente soorten was de opkomst niet geweldig, behalve van de Dikkertje Dap, die was 100%, en allevier mooie, stevige plantjes. De Lambada's waren wel opgekomen maar drie van de vier waren misvormd, die hadden maar een kiemblad gemaakt en waren daarna gestopt... Toch nog een goed plantje van, in elk geval.

Het resultaat van een uurtje lekker in de zon werken:


tomaatjes opgepot
4 Dikkertje Dap
2 Matina
1 Lambada
2 Tomatito de Jalapa
3 Jaune Flammee
2 Rouge d'Iraque
5 Kecskemet Jubileum
2 Coeur de Boeuf
6 Marmande
0 San Marzano
4 Italiaanse Roma

Toch vast meer planten dan ik straks kwijt kan!

1 opmerking:

  1. Ja de mijne zijn ook al opgepot, ik heb ze gewoon buiten in de koude kas staan, prachtig groene stevige korte plantjes, was er bang voor en met vorst gaan ze snachts ff naar binnen, maar het gaat prima!

    BeantwoordenVerwijderen