woensdag 17 maart 2010

Heerlijk dagje

Ik ben werkelijk de hele dag in de tuin geweest! Eerst de kids naar school gebracht en op de terugweg wat boodschappen opgepikt, en toen direct de tuin in gegaan. Ik ben begonnen met de koude bak; die heb ik van z'n plaats gehaald, de verhoging een stukje verplaatst, en toen heb ik de grond binnen de bak een centimeter of 10 uitgegraven. Worteldoek erin, vastgeniet aan de houten bekisting, en gevuld met mix. Dat mengen van die mix is nog best intensief, en aangezien ik het in de volle zon (jawel!) deed, moest al heel snel m'n vest uit... het leek wel lente zeg!
Afijn, grond erin, rastertje erin om zes vakken te maken, en koude bak er weer op vastgezet. En omdat het er zo uitnodigend uitzag heb ik er meteen maar sla (klein duimpje) en rucola in gezaaid.
En toen ik toch zo lekker aan het zaaien was, lonkten alle lege vakjes.... dus de bietjes (gele en rood/witte), snijbiet, en gemengde snijsla zijn ook gezaaid, en de snijbiet die ik eerder binnen had opgekweekt staan inmiddels ook op een beschut plekje in de sfg.
Toen was het alweer tijd om de kinderen weer van school te halen. Ik had bij school pas door dat ik niet eens een jas of vest aan had!
Op woensdag heb ik ook altijd een paar extra kinderen mee voor de lunch en natuurlijk moest er ook nog een vriendinnetje mee te spelen, dus een auto vol... Gezellig gelunched met z'n allen, en daarna heb ik de rest van de achtertuin onderhanden genomen... mijn tuin is helemaal niet zo groot hoor, maar het is toch altijd een hoop werk om de boel na de winter weer een beetje "aan kant"  te maken :) Maar, al zeg ik het zelf, het ziet er weer prima uit! Er zijn nog maar een paar kleine dingen waar ik niet aan toegekomen ben, maar aangezien het nu vast nog wel vaker lekker weer zal worden, komt dat binnenkort wel. Lekker voldaan gevoel zo. En van al die gezonde buitenlucht slaap ik straks vast wel goed...ik denk dat als ik m'n ogen dicht doe, dat ik vertrokken ben.

3 opmerkingen:

 1. Goed gewerkt!! Ik ben vandaag nogmaals naar de Welkoop geweest, om nog van die buigzame stokken te halen, want het net over de vierkantemetertuintjes in de voortuin voldoet niet. De katten wandelen er gewoon overheen en graven gaten. :( Ik ben bang dat alle zaadjes door elkaar gehusseld zijn. Afwachten maar.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. katten zijn dol op sfg's :)
  en die zaadjes komen toch wel op hoor, alleen herken je ze minder goed als ze niet netjes op hun plekje liggen natuurlijk...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. We komen gauw eens kijken, ik heb nog plantuitjes
  over, bewaar ik wel

  BeantwoordenVerwijderen