donderdag 25 maart 2010

Wat vliegt de tijd!

Nou, echt meer tijd heb ik nog niet, maar als ik het nu  niet opschrijf, vergeet ik zelf wat ik deze week gedaan heb. Eens even kijken...het was bijzonder mooi weer woensdag, dus weer lekker de hele dag buiten aan het werk geweest. De achtertuin is nu echt helemaal netjes en klaar voor het voorjaar. Alles geschoffeld en gesnoeid waar nodig, hosta's gedeeld en/of verplaatst voordat ze weer uit gingen lopen, regenton geinstalleerd (maar nog niet aangesloten op de pijp, dus voorlopig meer gewoon een waterton :)) Ik heb 'm met de tuinslang gevuld, zodat ik niet voor elk gietertje naar binnen hoef, da's wel relaxed. Aansluiten op de regenpijp komt nog wel, da's vast een groter klus dan het lijkt. Oh ja, en viooltjes geplant in border en potten.

Verder qua moestuin heb ik heel veel potten schoongemaakt en nog wat aardappels gepoot. Ook een aantal lage potten gevuld met de aardbeienplantjes die het veld hadden moeten ruimen in de moestuin, scheelt vast ook in de slakken als ze van de grond af staan.
Ben sowieso heel benieuwd hoe het me dit jaar zal vergaan met de slakken... in andere jaren hadden we er namelijk nogal veel in de tuin, dat was voor mij de aanleiding om in verhoogde bedden te gaan planten.

In de SFG's komen de erwten en sugarsnaps die als zaadjes de grond in zijn gegaan nu ook op, daar begon ik me al wat zorgen over te maken, dus daar ben ik wel blij mee. Voor de exemplaren die ik als plantje in de grond heb gezet heb ik een klimconstructie gemaakt met bamboestokken en touw. Samen met Marjolein heb ik van walnotendoppen lieveheersbeestjes gemaakt, en die op de stokken vastgezet als bescherming voor onze ogen.

Verder lijkt alles het wel te gaan doen, de pluksla is opgekomen, de spinazie begint echte blaadjes te maken, de radijsjes en meiraapjes zijn zichtbaar. Ohja, van m'n schoonmoeder had ik aardig wat plantuitjes gekregen, die heb ik ook in de grond gestopt. Een vak in de SFG, en de rest moet nog een plekje krijgen. Ik denk dat ik wat in een pot ga zetten, of gewoon in een groepje ergens in de tuin, staat leuk als ze bloeien en naderhand kun je nog oogsten ook! Je kunt natuurlijk nog wel meer eetbaar spul gewoon in de tuin zetten, ik heb bijvoorbeeld ook nog zaad van palmkool. Geen idee hoe het smaakt, ik vind het zelf niet zo heel aantrekkelijk...maar het is wel mooi. Dus daar vind ik vast wel een plekje voor ergens in een border. En het is tot diep in de winter te oogsten, dus wintergroen :) En de erwtenplantjes die ik "teveel" heb, kunnen gewoon voor het huis in de plantenbak, kunnen ze leuk in de trellis klimmen die daar hangt.
Binnen zijn alle afrikaantjes goed opgekomen, en de meeste Oostindische kers ook. Ik heb afgelopen weekend nog vleestomaten en basilicum voorgezaaid, en de Tiny Tom-aatjes zijn al anderhalve cm groot. De zaadjes van de Red Pear-tomaatjes daarentegen gingen minder: daar is er niet een van opgekomen! Was dat zaad waarschijnlijk toch te oud...van 't weekend nog maar even nieuw zaad van iets soortgelijks zoeken, want die wilde ik in een hoge pot of hangmand gaan zetten, en daar zijn die andere niet zo geschikt voor, denk ik.

3 opmerkingen:

 1. Hoi hoi,


  hier komen de peultjes ook al op!! Wat leuk om te zien dat die zaadjes het werkelijk doen. (voor mij dan)

  Maar wat een schattig idee, om die walnootdoppen op de stokjes te zetten!! Als ik stokjes ga neerzetten dan pik ik dat ideetje van jou. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat ziet het er keurig uit. Ik houd van de orde!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb je toegevoegd aan mijn bloglijst, ik hoop dat je het goed vindt.

  BeantwoordenVerwijderen