woensdag 3 maart 2010

Hard gewerkt

Eindelijk een hele dag mooi weer, en nog wel op mijn vrije dag! Dus dat betekende werk aan de winkel! Vanmorgen eerst bij de Welkoop nog een vierkante-meter-tuintje erbij gehaald, dat is een kant en klare SFG, maar dan noemen ze het anders. Waarom zelf iets verzinnen tenslotte, als je het idee van een ander kunt gebruiken? Maar, eerlijk is eerlijk, het was wel makkelijk, en je zet 'm in tien minuten in elkaar.
Maar goed, tuintje opgehaald, en een paar flexibele buizen om m'n vliesdoek wat netter op te spannen over de SFG, want voorlopig blijft het 's nachts toch nog vriezen. Het kan geen kwaad om het jonge spul wat te beschermen natuurlijk!

Nog even vermiculiet opgehaald bij de Bouwmaat, want zowel de vierkante meter als m'n aardappelbakken moeten natuurlijk gevuld met Mels' Mix (gelijke delen vermiculiet, turf en compost). Daarna stevig aan het mengen gegaan, da's best zwaar werk. Ik heb eerst zo'n 100 liter gemengd en in een zak gedaan voor later gebruik. Daarna eerst het laatste stuk van het aardbeien-bed geruimd; de aardbeien hadden zich dusdanig voortgeplant dat ik uit dit stuk (een kwart van wat het was) nog 20 bruikbare jonge planten kon steken. Die staan nu dus in potjes te wachten totdat ze ofwel in de SFG gaan, ofwel weggegeven worden.
Daarna het bed vlakgeharkt en het nieuwe tuintje in elkaar gezet. Worteldoek erin geniet, en gevuld met mix. En nu heb ik nog 16 vakjes erbij die klaar zijn om beplant te worden! Alsof ik niet al genoeg ruimte had... straks maar gauw eens in de boeken kijken wat ik daar allemaal al in kan gaan zaaien!

De paadjes tussen de SFG's en de koude bak heb ik enigszins vlakgeharkt, daar ga ik denk ik cacaodoppen of schors op strooien, dan blijft het netjes en onkruidvrij, en loop ik ook niet steeds al die zwarte grond mee naar binnen...

En toen zag m'n moestuin-hoekje er dus weer netjes uit...maar de rest van de tuin leek daardoor extra sneu. Dus heb ik maar even doorgepakt en een hoek blad- en onkruidvrij gemaakt. Was zwaar werk, want ik heb een hele baan vrouwenmantel staan, en dat blad wordt wel slap en bruin, maar zit ook nu nog harstikke vast. Dat betekent dus knippen of trekken, maar in elk geval veel bukken! Ik moet zeggen dat ik m'n rug ook wel voel nu... maar  het ziet er wel weer prima uit. Mag ook wel, want de biobak (die vanmorgen leeg was) zit voor driekwart vol! Productief dagje dus, vandaag.

Wel jammer dat het nog maar een kwart van de achtertuin was... en daarna moet de voortuin ook nog opgeruimd :) Stapje voor stapje....als het nou maar een beetje leuk weer blijft, de komende tijd!

1 opmerking: