zondag 2 mei 2010

ik zal het niet elke dag doen...

...maar ik vind het nu  nog zo bijzonder dat ik elke dag sla uit eigen tuin heb, dat ik het niet kan laten om nog een fotootje te showen :) De tomaten zijn helaas niet van eigen teelt... dat komt pas in augustus, denk ik.
Dit was een salade voor 6 personen, en je ziet nog amper dat er wat weg is uit de tuin. Ik pak steeds de buitenste bladen van de lollo bionda en de snijbiet, en de rucola en gemengde pluksla heb ik zo dicht gezaaid dat ik er gewoon hier en daar plantjes uittrek, zodat de rest ruimte heeft om groter te groeien. Per salade een stuk of wat radijsjes erbij, aangevuld met tomaten, pijnboom- en pompoenpitten en een dressing met honing, mosterd en walnotenazijn...zooo lekker!

M'n eerste radijsjes-vak moet trouwens ook echt geoogst worden, ze beginnen namelijk te splijten aan de onderkant. Denk dat ze dan iets te hard groeien, of misschien komt het doordat het een tijdje erg droog is geweest. Ze smaken er niet minder om, maar ik haal ze maar wel snel uit de grond. Het volgende vak is toch al bijna rijp.
Verder groeit alles voorspoedig, ik heb inmiddels twee tomatenplanten geplant op beschutte plekjes, er staan ook nog een aantal planten in de koude bak en de vensterbank die nog iets groter moeten groeien. De courgette heb ik ook al geplant, want die groeide inmiddels echt z'n pot uit. Die heb ik buiten de SFG in de volle grond gezet. Anders neemt hij zoveel vakken in, dat vind ik gewoon jammer. Nadeel is wel dat de eerste twee bladeren al zijn opgegeten door slakken.... rotbeesten!
De paarse bloemkoolplantjes zijn ook haast groot genoeg om uit te planten, dus dat ga ik doen zodra het weer wat beter wordt (het is nu wel droog, maar er schijnen enorme buien aan te komen, ben bang dat de plantjes dan worden platgeslagen). Later deze week zal het toch wel weer mooi worden?
Ook de pompoenen kunnen haast de grond in, en dan ben ik eerst wel even uitgeplant denk ik... dan moet de natuur verder z'n werk doen.

2 opmerkingen:

  1. Hallo Myriam,

    Wat een mooie blog, en bedankt voor de info ver de warmoes zaailingen! Even nieuwsgierig zijn: waarvoor dienen die roze en blauwe bakken?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. in die roze en blauwe manden heb ik aardappels gepoot, net als in de groene die ik in een oudere post liet zien. In de groene zitten m'n eerstelingen, in de blauwe en roze zitten de vitelottes.

    BeantwoordenVerwijderen