dinsdag 22 mei 2012

Broccoli!

Vanmiddag uit het werk even snel langs de tuin gescheurd om alle pas gezaaide en geplante bedjes te begieten, en kijk eens wat ik zag: de broccoli Purple Sprouting is bloemhoofden aan 't maken! Is ze niet mooi?. Het is de eerste keer dat ik deze variant heb, dus ik weet niet precies wanneer te oogsten... Ik denk wel dat we goed op moeten letten dat ze niet doorschieten, met dit weer.

Purple Sprouting Broccoli

En thuisgekomen zag ik dat de eerste erwtjes ook echt eraan komen. Ze zijn nog wel heel pril, maar het begin is er in elk geval!

De eerste erwtjes van 2012 (voor mij althans)
En nog leuk nieuws: we hebben besloten om toch maar een tunnelkas aan te schaffen, zodat de kans een heel stuk groter is dat we de tomaten rijp krijgen dit jaar. Hij is besteld, en wordt een dezer dagen bezorgd. Hopelijk kunnen we hem dan komend weekend in elkaar zetten. Ik heb er helemaal zin in, ineens zijn er weer zoveel mogelijkheden bijgekomen! Ik heb geloof ik ergens nog meloenzaadjes....

2 opmerkingen:

  1. Ja geweldig he die broccoli, ik denk dat je ze moet oogsten als kleine schermpjes en met een lange stengel, als soort van asperge, zo zag ik ze op een plaatje staan.Zogauw je begint met oogsten maakt ie weer nieuwe sprouts. Ik ga ook goed opletten dat ik niet te laat ben.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het groeit al goed bij jullie!
    Schattig dat eerste peultje ;).
    Ik ben benieuwd naar de tunnelkas..

    BeantwoordenVerwijderen