donderdag 16 mei 2013

Grrrr

Ik moet wel ècht de lekkerste bonenplantjes van het hele volkstuincomplex hebben...of hebben gehad, eigenlijk. 200 tuinen zijn er, en vrijwel iedereen verbouwt bonen. En toch eten die rotslakken weer al mìjn plantjes op....ik ben er zó zat van! Bah. Je zou er toch haast gewoon van naar het gif grijpen?

Maar goed, nieuwe boontjes staan al te kiemen, maar eens kijken of een barrière van eierschalen misschien helpt bij de volgende lichting... Zij jullie ook zo dol op slakken? En wat doen jullie ertegen? ( en helpt het?)

8 opmerkingen:

 1. Ik heb er helemaal geen last van, met dank aan de egel en de lijster en de kippen ook wel peins ik!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. wat heerlijk, een slakkenvrije moestuin! Thuis heb ik, sinds ik de kippen heb, ook aanmerkelijk minder last van slakken. Het is bij ons echter verboden kippen (of andere dieren) te houden op de volkstuin, anders had ik ze allang een keer een paar dagen ingezet.

   Verwijderen
 2. ah jakkes echt waar, balen! Ik gooi er koffieprut langs (senseopads openscheuren) daar houden ze ook niet van.Eierschaal, potjes met bier half ingraven, koperlint....en escargokorrels...jammer dan. Hier zater er 4 onder een potdeksel geplakt, die gingen meteen de kliko in...er zitten er ook meer als anders , misschien door het natte weer? succes!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Koffie heb ik nog niet geprobeerd, wij hebben van die aluminium cupjes, dat schiet ook niet echt op denk ik... Ik ga het eerst met de eierschalen proberen. bedankt voor de tip!

   Verwijderen
 3. ik gebruik biologische slakkenkorrels, hier zitten er ook echt heel erg veel. Binnen 1 dag eten ze een hele (met liefde opgekweekte) pompoenplant op.
  Groetjes martine

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. herkenbaar! vorige jaar heb ik ook een aantal keer pompoenen moeten planten, ze waren steeds helemaal verdwenen!

   Verwijderen
 4. Ik tuinier al 20 jaar en had nog nooit gif gebruikt... Had... Hier in de tuin in Dordrecht werd namelijk werkelijk alles opgevreten door slakken. Vorig jaar haalde ik op een gegeven moment maar liefst meer dan 300 slakken uit de tuin. Oprapen en in de container gooien... Maar toen was ik het zo verschrikkelijk vreselijk zat en wist ik ook dat ik tuinieren zonder slakken hier geen optie was zonder gif... En dus ging ik overstag en kocht ik het ecologische Escargo. In mijn optiek kan dit nooit milieu- en diervriendelijk zijn, maar het helpt dus wel. Uitstekend zelfs! Na de winter zijn er nog nooit zoveel (vaste) planten teruggekeerd als dit jaar. En hoef ik niet mijn hele tuin opnieuw te beplanten. Ik vind het jammer en niet prettig om deze slakkenkorrels te gebruiken, maar het is hier echt noodzakelijk. Soms moet je wel... Succes! Hartelijke groeten van de tuinier en de kok!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als je de korrels nou eenmalig zou kunnen gebruiken, en dat dan alles weg zou zijn, dat zou het mooiste zijn. Maar het zijn ook lok-korrels, dus er komen meer slakken op af dan je korrels kunt strooien... en die eten dan weer je plantjes op... een vicieuze cirkel is het. Het enige echt afdoende middel is dagelijks rapen en verdrinken, en dan in de kliko. Want dooie slakken achterlaten lokt ook weer slakken...ze eten elkaar namelijk ook graag op. Het is mooi dat ze de natuur zo lekker opruimen, maar kunnen ze niet ook wat voor mij laten staan? :)

   Verwijderen