woensdag 1 mei 2013

Mei lentemaand dan maar?

binnenkort raapstelen eten!
't Is in elk geval goed begonnen, deze nieuwe maand. Wat een heerlijke dag was het weer om buiten bezig te zijn. Vanmorgen dus al vroeg naar de tuin vertrokken, zodat ik even wat werk kon verzetten voordat de kids op waren. Mooi droog weer, dus maar begonnen met schoffelen, zodat het losgeschoffelde onkruid kon verdrogen. Helaas ook een kropje sla omgeschoffeld... maar daar waren de kippen dan weer blij mee. Zelf had ik 'm liever nog even door laten groeien...

Verder de zomerprei uitgeplant, radijsjes, kohlrabi en bietjes gezaaid, een bed omgezet en klaar gemaakt (de vruchtgroenten komen er tenslotte bijna aan!), wat paadjes bijgewerkt met extra snippers, sla geplant (ik kreeg een hele bak plantjes van een buurman!) en de aardappels aange-aard. Die waren namelijk inmiddels boven komen piepen, en zo warm is het 's nachts nog niet.
nee, dames! IN het hok...

In de tuin thuis heb ik vervolgens nog een stuk grond van waar het oude kippenhok was uitgevlakt, en bedekt met cacaodoppen. Nu ruikt de hele tuin naar cacao, lekker hoor!

Het kippenhok had ik opengezet, ik dacht dat de kipjes inmiddels wel zouden durven scharrelen. En ondanks dat ze normaal een aantal keer per dag ontsnappen, zijn ze nu de hele middag in de ren gebleven... rare beesten.

Net nog snel wat potjes met potgrond gevuld en er zonnebloempitten ingezaaid, ik weet nog niet waar ik die straks ga planten, maar dat zien we dan wel. Lekker dagje zo.

4 opmerkingen:

 1. Weer hard gewerkt, maar we moeten het er ook van nemen he met dit weer! Goed idee die zonnebloemen, heb ik ook nog liggen...ben ook de oostindische kers nog vergeten...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oja, die moet ook nog! Gelukkig heeft ie zichzelf ook al aardig uitgezaaid...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Who zijn die aardappels al komen piepen, dat is snel ja. Gisterenvoormiddag ook nog eens goed geschoffeld zodat we in de namiddag volop van de zon konden genieten!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo, je hebt aardig wat werk verzet!

  BeantwoordenVerwijderen