woensdag 25 januari 2012

Wachten...

Het begin van het jaar bestaat vooral uit wachten, lijkt het wel. Wachten tot het wat lichter wordt, wachten tot het niet meer vriest (nouja, dat valt dit jaar nogal mee), wachten tot je weer wat mag zaaien... Vooral dat laatste valt me altijd zwaar. Maar dit jaar wacht ik vooral op mijn pluggbox zaaidozen. Twee jaar terug had ik ze al een keer gespot in een "Groei&Bloei", en heb ik ze opgezocht op het internet. Het leek me een geweldig systeem, maar ze waren nog nergens verkrijgbaar. Vorig jaar zag ik ze bij Vreeken, en deze winter had ik dan maar bedacht dat ik ze wel voor kerstmis wilde, bij wijze van kadootje aan mezelf. Dus besteld.... samen met de wortelzaden, die een paar weken terug al zijn binnengekomen. Van de week maar een mailtje eraan gewaagd, of ze bij Vreeken enig idee hadden van de levertijd. Het antwoord: Ze zitten met smart te wachten op de levering vanuit Zweden. Nou ja, dan wachten we samen.


Hier een filmpje over de Pluggbox, het commentaar is in het Zweeds, maar omdat je weet waar het ongeveer over gaat is het goed te volgen. (En het klinkt altijd zo gezellig!)

Gebruiken jullie ook speciale hulpmiddelen om voor te zaaien? En welke zou je aanraden, of juist niet?


5 opmerkingen:

 1. Die kweekbak is enorm handig. Ik heb er inmiddels twee.
  Het scheelt veel ruimte op de vensterbank.

  En voor spinazie gebruik ik een pottenpers. Die maakt vierkante blokjes aarde met een gaatje voor zaadjes. Handig voor bladgroente. Er kunnen 47 potjes in een normale kweekbak met kap.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Mirjam, Wat een leuke site heb je, ik ga je zeker volgen! eindelijk weer iemand die regelmatig blogt:) Ik doe dat in het begin ook goed, maar merk dat ik later in het seizoen ook vaak de tijd vergeet....

  groetjes Annemiek
  http://fruittuin.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @Nonix: ja, ik heb er ook direct maar twee besteld, ik verwachtte al wel dat ik meer zou willen :) Die potjespers heb ik ook, maar ik vond het wel een heel geklieder, lastig om de juiste consistentie potgrond te krijgen.

  @nnemiek: Welkom! leuk dat je me volgt! Vooral 'szomers is het inderdaad lastig om alles bij te blijven houden, maar ik doe mijn best om toch regelmatig een update te geven. Ik zag dat jij de purple sprouting broccoli gaat uitproberen, ik lees graag mee hoe die het doet!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ja vandaag staat de zaai van de broccoli op de planning, ik houd je op de hoogte:)

   Verwijderen
  2. Toen ik gisteren kippenvoer ging halen zag ik ze ook hangen, bij de Welkoop... uiteraard kon ik ze daar niet achterlaten :) dus ik ga met je meedoen. Ben heel benieuwd!

   Verwijderen