zondag 26 februari 2012

Wat een lekker weer!

De afgelopen week was druk, dus niet aan zaaien of bloggen toegekomen. Maar vandaag was het schitterend weer, strakblauwe lucht en een redelijke temperatuur. Met het zonnetje erbij voelt het toch al gauw als lente...heerlijk!
Samen met de kippen heb ik de achtertuin opgeruimd, nu alles straks weer gaat uitlopen is het hoog tijd om alle stengels van vorig jaar weg te halen. Het ziet er meteen een stuk opgeruimder uit, nu. Alles wat ik wegknipte of -scheurde werd door de kippendames goed onderzocht, maar afgezien van wat pissebedden vonden ze er niet veel eetbaars aan. Anders werd het toen ik de oude duiventil, die volledig doorgerot was, van z'n plek haalde om hem weg te gooien. Daar kwam wel haast een pond overwinterde slakken onder vandaan! Dat was smullen... en opgeruimd staat netjes, zeg nou zelf. Daarna vertrokken ze om in de voortuin in het zonnetje te gaan liggen zandbadderen. Ze hebben al een hele kuil gegraven tegen het huis aan, en zodra de zon maar even schijnt liggen ze daar ongegeneerd te genieten.


De erwten die ik binnen had voorgezaaid vonden het ook nogal lekker daar, sommige waren al bijna 30 cm hoog gegroeid. Keurig rechtop stonden al die plantjes in de bak....tot het moment dat ik die oppakte om te gaan verplanten natuurlijk. Hop, daar lagen ze allemaal door elkaar heen... was nog een klus om ze er netjes uit te krijgen. Afgelopen woensdag heb ik ze uitgeplant in de kleine bak buiten. In eerste instantie had ik er plastic omheen gedrapeerd, maar toen stak de wind op (en niet zo'n beetje!) dus dat was van korte duur. Gelukkig leken de plantjes het prima te vinden, met de huidige temperaturen, dus nu mogen zo gewoon in de open lucht verder groeien. 't Ziet er nu nogal rommelig uit, maar dat trekt nog wel bij, denk ik (hoop ik).


De slaplantjes werden ook nogal groot, die heb ik dus uitgeplant in de koude bak. Paste mooi ruim, en de broccoli's mogen daar gezellig bij in, om vast wat af te harden. Het moeten tenslotte ook geen slappelingen worden he!En in de pluggboxen gaat het ook voorspoedig. Behalve de TinyTims zijn alle tomaten al opgekomen. Die TinyTims waren vorig jaar ook zo traag, dus ik denk dat ze nog wel komen. En in de tweede box zijn de spruiten en de kohlrabi ook al mooi boven. Van de paprika's nog geen teken, net als van de basilicum. Maar die gaan zonder extra warmte ook nooit zo snel.

Buiten heb ik ook al even wat gezaaid: twee rijtjes gele wortels op de volkstuin, en een rij radijsjes in de SFG. En  oh ja, de spinazie is ook opgekomen!

2 opmerkingen:

  1. Super zeg die kippen!! ben jaloers...zou zo graag kippen hebben, maar daar is hier geen plaats voor, jammer. Bij mij staan de sugarsnaps nog te kiemen, maar ze komen al langzaam boven, ook pluksla gezaaid...met dit weer krijg je er weer zin in!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik denk dat ik in mijn volgende leven ook een kip wil worden ;-)

    BeantwoordenVerwijderen