donderdag 1 maart 2012

Maart

Het is vandaag 1 maart, de Lentemaand.  Hoog tijd dus om alle pakjes waarop staat "zaaien vanaf maart" open te maken. :) Dat heb ik dus maar gedaan. Er is weer een hele pluggbox gevuld met kolen en sla:

1: Spitskool "Winnigstadt"
2: Bloemkool "Snowball"
3: Andijvie "Nuance"
4: Savoyekool "Winterkoning"
5: Spruitjes "Groninger"
6: Krulsla "Lollo Bionda"
7: Krulsla "Lollo Rossa"

En omdat ik in de Velt-kalender (download 'm hier) zag dat het al tijd was voor de laatste zaai voor zomerprei, heb ik nog snel een eerste zaai gedaan. In het verleden had ik niet zo'n succes met de prei, ik denk dat ze het in de volle grond beter doen dan in de relatief losse grond in de sfg. Afwachten maar.

Daarnaast ben ik een paar uurtjes op de tuin geweest, om alvast een beginnetje te maken met het egaliseren van een stukje grond. We hebben namelijk een gereedschapskist besteld, die een dezer dagen wel klaar zal zijn. En die moet wel een beetje netjes kunnen staan natuurlijk.
Er moet een klein stukje weggeschept worden, aan de andere kant moet een kuil gevuld, en de rand van het slootje moet verstevigd worden. Ik heb al een paar paaltjes in de grond gezet, van het weekend gaan we daar planken tegenaan zetten die dan het "afkalven" van de slootrand moeten beperken. Hopen dat het een beetje lekker weer wordt, van 't weekend.

2 opmerkingen:

  1. Ja, en een goed begin is het halve werk, zeggen ze…al ben ik bang dat er toch nog meer Dan half werk aan spitten en onkruid wieden aan komt! :)

    BeantwoordenVerwijderen