zondag 10 maart 2013

Maart roert zijn staart

Niets zo veranderlijk als het weer! Stond ik woensdag nog met blote armen te spitten, nu ligt er weer een paar centimeter sneeuw en waait er een gemeen koude wind. En nog hard ook!  Dit weekend alleen binnen-activiteiten dus, wat de tuin betreft.


Vitelotte
Gisteren heb ik de bestelde pootaardappelen, uitje en sjalotjes opgehaald. Volgens de kalender zouden de uien en sjalotten direct wel de grond in kunnen, maar dat lijkt me nu niet zo'n goed idee. Over een week of twee zal het winterse weer wel weer voorbij zijn. Dan kunnen de aardappels ook al haast gepoot; die liggen nu in de bijkeuken in eierdozen, kunnen ze vast uitlopen.
De Vitelottes en Rote Emma's liggen daar al een tijdje, die hebben al mooie stevige spruiten ontwikkeld.Potjespers

Vanmorgen heb ik de broccoli's en andijvie's die ik eerder in de pluggbox zaaide, opgepot. Die moeten hoognodig wat koeler staan ook, dus zijn ze verhuisd naar de logeerkamer, waar ze het met alleen daglicht moeten doen. Straks kunnen ze naar buiten, eerst naar de koude bak of de tunnelkas, en over een paar weken de grond in. Onder de lampen was nu weer plaats voor nieuw gezaaide spinazie, spitskool, bloemkool en sla. Deze keer niet in de pluggbox, maar in blokjes potgrond, die ik met mijn pottenpersje maakte. 't Is altijd een heel geklieder, maar aan het eind heb je ook wat.
En ze kunnen straks (nou ja, over een paar weken) zo de grond in.

3 opmerkingen:

 1. Bijkeuken, logeerkamer, straks staat heel je huis vol ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, ja zo gaat dat hè, ik geloof dat ik ook niet de enige ben die dat zo doet... :)

   Verwijderen
  2. ja idd overal gaan de vensterbanken vol, elke kamer wordt benut :)

   Verwijderen