zondag 11 maart 2012

Uitje d'r bij?

Twee kilo plantuitjes hadden we besteld. Dat blijken er echt best veel te zijn, tenminste, daar kwamen we achter toen we ze vanmorgen gingen planten. We hebben ze in bed 5 gezet, tussen de voor- en de najaarsknoflook, en de rest om en om in het bed waar we de wortels hebben gezaaid. Dus steeds twee rijen wortels, twee rijen ui. Dat schijnt te helpen tegen wortel- en uienvliegen, want die raken volledig in de war daarvan... Althans, dat lees ik zo hier en daar. Kan in elk geval geen kwaad. Nu hebben we nog een handvol uitjes over, die gaan in de sfg's. Hebben we daar tenminste ook nog wat staan.

Daarnaast hebben we een heleboel bedden netjes omgespit en aangeharkt, zodat ze klaar zijn om straks bezaaid/beplant te worden. Het bed voor de sugarsnaps  (bed 17) ligt ook helemaal klaar, maar ik was vergeten de zaadjes in de week te zetten... en met een week van lekker zonnig, maar dus ook droog weer voor de boeg, hebben ze dat extra vocht wel nodig, denk ik. Het bakje met de wekende zaadjes staat nu in de kist, ik ga vanavond wel even kijken of ze al voldoende volgezogen zijn, en dan stop ik ze alsnog in de grond. Kan ik meteen de bamboestokken meenemen, die pasten vanmorgen niet in de auto. :)


De kist heeft een slot gekregen, en al het gereedschap ligt er nu in. Dat geeft thuis een hoop ruimte, maar het is vooral fijn dat we nu zonder voorbereiding naar de tuin kunt gaan (op de fiets! Want de handen hebben we nu weer vrij!) en dan meteen iets kunnen doen. Op die manier is het goed te doen om op weg van werk naar huis even snel een bedje te wieden ofzo.
Hij zit goed trouwens, de kist. We hebben heerlijk in het zonnetje gezeten, te genieten van het uitzicht op de tuin die steeds meer vorm krijgt. Als we straks niets meer te doen hebben (keep dreaming), gaan we gewoon hele middagen thee zitten leuten daar. Wat is het toch lekker om buiten bezig te zijn, met dit weer. Vinden de beestjes ook, geloof ik, want we kwamen heel wat lieveheersbeestjes tegen, en zelfs al een paar bijen!Thuisgekomen heb ik de rabarber maar eens onder handen genomen, daar kwamen echt handenvol kweekwortels uit. Ik hoop dan ook maar dat ik nu alles er tussenuit heb gekregen... voor de zekerheid heb ik hem toch maar niet in de volle grond gezet, maar in een van de bakken die ik voorheen voor de aardappels gebruikte. Een tweede bak eroverheen gezet om 'm een beetje te bleken, en klaar was Klara weer. Ik ben nu helemaal rozig, ga lekker genieten van een rustige middag op de bank...of misschien zelfs wel op een tuinstoel in een beschut hoekje in de zon.

6 opmerkingen:

 1. Je plantbedden zien er prachtig uit! Ook ik heb vandaag erg veel lieveheersbeestjes in de tuin gezien...grappig.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wou je even zeggen dat je er een nieuwe volger bij hebt en dat ik straks eens lekker op mijn gemakje je blog ga doorsnuffelen!
  Wij hebben in februari een volkstuintje toegewezen gekregen en kunnen nu eindelijk eens beginnen moestuinieren zoals het hoort (en niet of die 6 m2 die we eerst hadden lol).
  Leuk dus om een mede-tuinder te lezen en te zien wat die al in de grond heeft steken (ik zie dat jij al wortels in de grond hebt!!! moedig zeg, lopen die al een beetje ... ik heb me laten wijsmaken dat dat nog veel te vroeg is!)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Saskia! Leuk dat je me volgt! Waar ligt jouw tuin?
   Wij zijn inderdaad vroeg met de wortels, maar het gaat hier ook om rassen die vroeg kunnen. En als je niet heel ruim zaait, kun je bij onvoldoende opkomst altijd later nog een keer zaaien. En als het wel lukt, heb je soms een mooie vroege oogst!

   Verwijderen
  2. onze tuin ligt in Hasselt (Belgi√ę)
   Waar ligt die van jullie want ik kan het zo niet meteen terug vinden :o)

   Verwijderen
 3. Mijn tuin ligt in Assen (Noord Nederland).

  BeantwoordenVerwijderen